网站首页 | 产品展示 | 产品总汇 | 润滑油知识 | 新闻资讯
工业润滑油专区

 
产品展示 >> Castrol Syntilo CR 35合成切削液
Castrol Syntilo CR 35合成切削液详细说明 (浏览850次)
Castrol Syntilo CR 35
Vodomješljivo sredstvo za hlađenje i podmazivanje pri brušenju alata
OPIS
Castrol Syntilo CR 35 je visokoučinkovita potpuno sintetička topiva tekućina za obradu metala, ima dugi vijek trajanja i posebno je formulirana za brušenje cementiranog volfram karbida (HM – tvrdi metal). Ne sadrži nitrite i fenol. Sadrži posebne aditive sa svrhom osiguranja visokog stupnja zaštite od korozije, bakterijske kontaminacije i problema vezanih uz izlučivanje kobalta. Volfram karbid sadrži kobalt kao vezni agent i to može starati probleme pri strojnoj obradi sa konvencionalnim topivim tekućinama za obradu metala jer takve tekućine otapaju kobalt. To znači omekšavanje dijela koji se obrađuje zbog toga što tekućina apsorbira kobalt, česte popravke brusnog kola i moguću opasnost po zdravlje. Castrol Syntilo CR 35 je razvijen da savlada te probleme i pruži dodatne koristi u zahtjevnim i teškim operacijama brušenja alata od tvrdog metala, ali i ostalih metala. PRIMJENA Castrol Syntilo CR 35 se preporučuje za strojnu obradu i brušenje svih metala, pogotovo alata od volfram karbida u kojemu je kobalt vezivi agent. Pri tome su preporučene koncentracije primjene od 3 do 7%.
PREDNOSTI
 Smanjuje i obuzdava stvaranje kobalta koje može dovesti do opasnosti po zdravlje i uzrokovati trošenje alata i lošu kvalitetu obrađivanog dijela.
 Ne stvara mrlje i štiti dijelove od korozije.
 Posjeduje izvrsna svojstva ispiranja čestica nastalih brušenjem.
 Umanjuje troškove zbrinjavanja otpada jer ne sadrži teške metale.
 Poboljšava kvalitetu završne obrade dijelova zbog smanjenog izdvajanja kobalta iz veziva koje spaja zrnca volfram karbida.
 Nema sklonost pjenjenju.
 Poboljšava učinak alata pomoću posebnih mazivih aditiva za volfram karbid.
 Castrol Syntilo CR 35 je izuzetno siguran i ugodan za upotrebu. Zadržava čistoću otopine i ugodan miris tijekom cijelog radnog vijeka.
NAPOMENA
Prije izmjene sredstva za hlađenje i podmazivanje preporučljivo je sustav očistiti koristeći Castrol Techniclean MTC.
KARAKTERISTIČNA SVOJSTVA
Koncentrat
Otopina
Izgled
Bezbojna tekućina
Izgled
Prozirna tekućina
Gustoća pri 15°C
1.00
pH pri 3%
9.1 +/-0.1
Faktor za refraktometar
1.2
Poduzete su sve odgovarajuće zaštitne mjere da se na dan printanja ovog dokumenta osigura tačnost napisanih podataka.
Navedene informacije su podložne izmjenama zbog mogućih promjena formulacije u svrhu poboljšavanja proizvoda i
njegovog prilagođavanja novim zakonskim propisima ili zahtjevima tržišta. Tehnički podaci su prosječne vrijednosti koje leže
unutar tačno određenih specifikacija. Sigurnosno tehničke liste i svi tehnički podaci vezani uz Castrolove proizvode dostupni
su na sljedećoj adresi:
MINACO d.o.o., VI Bataljona b.b., 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel.: +387 (35) 823 606, fax.: +387 (35) 823 605, e-mail: minaco.doo@bih.net.ba Web: minaco.ba
2/2
Podaci o proizvodu
SKLADIŠTENJE
Skladištiti u natkrivenom prostoru. Ukoliko se skladišti na otvorenom, potrebno je bačve položiti u vodoravan položaj kako bi se spriječilo nakupljanje vode na površini bačve te kako bi se sačuvale naljepnice na bačvi. Ne skladištiti na povišenim temperaturama kao ni na izravnom suncu ili izložene temperaturama ispod 0°C.
ZDRAVLJE, SIGURNOST, ZAŠTITA OKOLIŠA
Sve potrebne upute mogu se pronaći u Sigurnosno tehničkoj listi proizvoda. U njoj se nalaze pojedinosti o mogućim opasnostima, upozorenjima i mjerama prve pomoći kao i utjecaj na okoliš i potrebne mjere prilikom zbrinjavanja. Ne preuzimamo odgovornost u slučaju pogrešnog korištenja proizvoda kao ni u slučaju korištenja bez primjene potrebnih mjera sigurnosti ili korištenja u namjenama drugačijim od opisanih.

上一产品: CASTROL Syntilo 9930C/嘉实多Syntilo9930C
下一产品: Castril SYNTILO CR 68合成切削液